pondělí 4. prosince 2017

Nedělní šití

druhé části mystery On Ringo Lake  Zjistila jsem, že není problém nastříhat, ušít a zažehlit hromadu letících hus, ale hodně času zabere zarovnání na přesnou velikost. I když jsem měla správně spočítanou velikost jednotlivých částí, přece jen jsem ještě jednou vzala každý dílek do ruky a zkontrolovala ho. Po hodině řezání jsem v polovině. Ale výsledek se mi líbí.
 

7 komentářů:

  1. Jitko, to je super. V galerii máš číslo 116. Zdravím. Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Hello from Oklahoma, USA! So nice to see you participating in the mystery quilt!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, ty rychlé metody šití se podle mne dořezávají vždy. Já teda šiju odšíváním rožků, je to rychlé a přesné, ale vadí mi ten odpad, při této malé velikosti už půlené čtverce prostě z odpadu nezískám. Tvoje neutrální látky vypadají moc hezky, to bude ve výsledku nádhera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, tou metodou, co jsem použila, právě žádný odpad nemám, to co jsem ořezávala byly milimetry nerovnosti, které mi vznikly spíš "křivým" šitím - prostě mojí nedokonalostí. J.

      Vymazat
    2. Tak to jsi dokonalá, další bloky asi zkusím taky tak. Šiješ v palcích?

      Vymazat
    3. Našla jsem návod na tento způsob v nějaké české knížce, tam to bylo v cm. takže husy v cm, ale napřed jsem to vyzkoušela, aby mi to vyšlo v palcích. Taky kvůli šířce švu, mám jinou u veritasky než u Pfaff-ky.

      Vymazat
  4. Šikulka. A všechno nej... k našemu dnešnímu svátku.

    OdpovědětVymazat