pátek 14. července 2017

Patchwork v USA

jsem měla v plánu alespoň trochu prozkoumat. Aniž bych se snažila, objevila jsem bloky s obrázky v Návštěvnických centrech národních parků. 
Když jsme přijeli zpět do civilizace, naplánovala jsem si návštěvu dvou obchodů. Chtěla jsem si koupit knihu od Bonnie H., kterou zmiňuje na svém blogu Věrka (verpa), kousek nějakého hadříku a popřípadě nějaké pomůcky. 
A jak to dopadlo?
1. knihkupectví  žádné knihy s patchworkem nemělo
2. Prodávalo jen náboženskou literaturu a kuchařky
3., které jsme pracně našli, mělo mezi tisíci knihami (opravdu MEGA obchod), asi 20 titulů (ale jen po 1-2 výtiscích) věnovaných patchworku. Ani jedna kniha od B.H.  Nakonec jsem si vybrala tuto
A co to  ostatní? 
Našla jsem na netu několik obchodů v okolí. 1. Jsme našli hned. Byl velký. Měli v něm moře časopisů typu Švadlenka, vystavených asi 15 -20 hotových quiltů, látky rozdělené podle barev, pokud jsem se dobře dívala tak všechny za stejnou cenu 9,50$ za yard, (jak je zde "dobrým" zvykem bez daně, kterou připočítají u pokladny), nějaké základní pomůcky. K manželově radosti jsem si nakonec koupila jen palcové trojúhelníky a zapínání na peněženku. Látku jsem si nekoupila ani jednu.
2. obchod, který jsme našli blízko hotelu, vypadal tak divně, že jsme ani nezkoušeli zavolat na číslo, které bylo na zamčených dveřích, kdyby nááhodou někdo chtěl jít dál. Další obchod jsme nehledali, ani po 3 týdnech jsme si na zdejší značení ulic (např 5400S 1200W) moc nezvykli, jen víme, že to je daleko od centra  (tak 20 min autem). A což teprve taková ulice 10500S 1200W? Tam jsme hned 1. noc hledali hotel. Bez navigace, podle mapy. To jsou zážitky.
Když jsme koukali po dárcích pro rodinu, zaujal mě tento americký vynález. Škoda, že nemám v okolí žádného shopholika, hned bych měla dárek
Místo patch. obchodu jsem dnes byla asi půl hodiny v jednom z mála katolických kostelů. Dokonce mi k prohlídce pan varhaník zahrál.


Obdivovala jsem parkové úpravy v centru Salt Lake City. Jsou nádherné, pestré, udržované. Nikde žádné odkvetlé "květy" - myslela jsem si, že si utrhnu nějaké semeníky mých oblíbených orlíčků, ale nenašla jsem ani jeden.



A takto to vypadá, když na záhonu skončí kapénková závlaha

3 komentáře:

  1. Super výlet, závidím... Ale dopadla jsi podobně, jak já v Anglii :). Tři dny mi trvalo, než jsem našla pw obchod a nakonec jsem si spočítala, že látka tam vyjde na 500 - 600 korun, u nás jsou stejné značky levnější skoro o polovinu. Nekoupila jsem nic. S knížkami BH to asi bude tak, že v běžných obchodech nebudou. Jsem přesvědčená, že se webovkami a návody současně propaguje ty knihy, dokonce jednou psala, že děkuje všem za objednávky u ní na e-shopu a uváděla, kolik má z knížek prodaných přes Amazon, fakt to bylo děsně málo. Taky jsem uvažovala, že si objednám u ní, ale to poštovné je hnus a Amazon to měl bez poštovného. Tak ať ve zdarví dojedete domů a krásný zbytek léta!

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuju, zitra mame posledni den a pak domu. Kdyz ale vidim, ze je v Cechach 19, tak nevim. Tady jeste v 21 bylo asi 30. Je to unavne, ale uz jsme si zvykli a ja mam teplo rada. Mej se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko, určitě máš spoustu krásných zážitků z dovolené snů. Jistě pěkné látky koupíš i v Čechách. A s knížkama to bude asi horší. M.

    OdpovědětVymazat