neděle 27. srpna 2017

Dovolená 2017


... dovolená snů
Vlastně jsem přemýšlela, že pro každého z nás je dovolená snů jiná. A ještě se během našeho života naše představy o dovolené snů mění. A ani to nemusí být "o místě"

Když je nám
patnáct...je to dovolená bez rodičovského dohledu, s kamarády někde pod širákem
dvacet...s NÍM,
dvacet pět...třeba otěhotním (no, to by teď bylo asi v jiné věkové kategorii)
třicet...hlavně aby děti nedostaly průjem, horečku
třicet pět...abychom na to měli, ev. snad zase neotěhotním
čtyřicet pět...konečně bez dětí
padesát... konečně neotěhotním, tak hlavně aby si mamka nezlomila nohu nebo tchán nedostal infarkt (a my se nemuseli vracet domů)
Asi by si každý z nás dosadil něco jiného, jaký má sen, čeho se bojí.

Měli jsme několik krásných dovolených, tato patřila mezi povedené - I přes úraz dcery. Užili jsme si městskou turistiku, hory, "poušť"  (to bychom ani nemuseli, ale tam to prostě jinak nejde), jen moře tam nebylo.

Tak jen pár postřehu:
  • Jeli jsme sem proto, že v Salt Lake City od začátku června trénuje dcera a její kamarádka rychlobruslení na krátké dráze. Tudíž volba jasná. Termín taky, jen jsme využili toho, že v červenci jsou dva dny volna- dovolená se hodí na jindy. V jiném případě bychom si tento termín nevybrali, protože vedra jsou opravdu velká.
  • Najeli jsme asi 3500 mílí (cena benzínu 2,35 USD za galon, jen ten bumbrlíček dost spotřeboval)
  • Kvůli holkám jsme se vraceli několikrát do SLC (chtěli jsme je vzít na kratší výlety a měly volno jen v sobotu odpoledne a v neděli). Jak bychom jeli spíš okruh.
  • Asi bychom si připlatili za letenku, teď byly sice vcelku laciné, ale 9 hod v Londýně při zpáteční cestě bylo na nic
  • Většinu hotelů jsme objednávali na místě elektronicky, tak 2 dny předem. Chtělo by to mít ty kolem parků už z domova, některé lacinější byly vyprodané ( navíc v USA mají 4.7. velký svátek, takže všude byli nejen turisté, ale I hodně domácích)
  • Fotek máme tisíce, ale vybrat tu nej- je těžké. A stejně žádná z nich (nebo málokterá ) nezachytí tu atmosféru. Dovolená se prostě musí prožít

3 komentáře:

  1. Takovou dovolenou závidím, snad se do Ameriky podívají moje děti. Hodně jsem se pobavila nad dovolenou snů, když je nám ... Vělice trefné a vtipné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík Věrko, ale můžeš si udělat takový svůj sen...až se děti osamostatní, podíváme se do Ameriky... My jsme to naopak v plánu neměli a vidíš, jak se to poukládalo. A nakonec se nám tam moc líbilo.J

      Vymazat
  2. Jitko, viděli jste kus světa. A to dělení dovolené podle věku se mi také moc líbí. M.

    OdpovědětVymazat