sobota 6. října 2018

Někdo  suší  ořechy 

já  dnes obrázky malované  vlastnoručně  na kurzu EBRU (u Nemravky) s lektorkou Terezou.  Zkoušely jsme nejprve přenést vzory na papír, ale brzy mi došlo  že  pokud chci stihnout "pomalovat" všech 15 kousků  látky A4 a ještě  jeden velký  kus plátna (60x120 cm-podle největší nádoby),  není  čas  na hraní. A protože chci vše použít na šití, šlo mi o ty látky především. Teď  jsem je vyžehlila -a tím  zafixovala barvu.  Na některých  jsou vidět kazy (pokládala jsem tu látku moc opatrně a pomalu na hladinu, tak tam mám takové světlejší  nedobarvené proužky) , tak budu muset víc přemýšlet, až je budu používat .
 Všechny  obrázky po vyžehleni. Vlastně  jich je o jeden navíc, musela jsem vyzkoušet, jak saje moje donesená látka.
 Velké plátno s pavím vzorem.

4 komentáře:

  1. Jitko, to jsou krásná díla. Paví vzor je super. Jsem zvědavá, co z látek ušiješ. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky. Asi začnu nějakými taštičkami, ten velký paví vzor na polštářky. Pak se uvidí. J.

      Vymazat
  2. Ebru se mi líbí, ale mám k barvení a podobným technikám dost respekt. Kamarádka z klubu z nějakého kousku dělala taštičku, na takové drobnosti je to super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, uz jsem potom koukala delší dobu a ted jsem se rozhoupala přihlásit na kurz, když jsem to viděla u Marie K.Ale tak jak barvi třeba Jamala, to bych se do toho nepouštěla. Toto se mi libilo. I technika i vlastní kurz. Z tech formatů A4 taky nic moc velkého neudělám. Obal na mobil, na kapesníky. Blok na tašku. Ještě uvidím.

      Vymazat